dilluns, 24 d’octubre del 2022

El malbaratament d'aliments et costa 250 euros cada any.



El 75,3% de les llars malbaraten menjar i en 2020 es van tirar a les escombraries 1.363 milions de kg d'aliments.

La cadena de supermercats Ametller Origen ha posat en marxa mesures per a abordar aquesta problemàtica en cadascuna de les fases de la seva cadena de valor.

El malbaratament forma part de la nostra societat i, encara que moltes vegades no el

percebem com a tal, és un problema que afecta de forma molt negativa al planeta.


L'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) calcula que

el malbaratament d'aliments genera 3.300 milions de tones de CO₂.


1038 milions de kg de menjar, s’han tirat a les escombraries. D'aquesta quantitat, els productes frescos com les fruites (32,1%), les verdures i hortalisses (13,6%) o el pa (4,8%) són els que més es malbaraten.


El punt 12 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible té com una de les seves principals metes reduir a la meitat el desaprofitament d'aliments en totes les seves fases l'any 2030.


Aquest seria el cas d'Ametller Origen que des de l'any 2001 ha apostat sempre per acostar l'alimentació saludable, saborosa i nutritiva als consumidors.


El seu model de negoci, que integra la producció agrícola, l'elaboració de productes i la comercialització a través de les seves 124 botigues, ha tingut sempre en compte la sostenibilitat.



 https://www.elperiodico.cat/ca/medi-ambient/20221010/el-malbaratament-daliments-et-costa-250-euros-cada-any-i-aixi-pots-evitar-lo-75319440
                                                                                                               

GREEN TEAM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada